pondělí 7. května 2018

NÁRODNÍ FINÁLE MINIBASKETBALU 2018

Ve dnech 27. – 29. dubna se zúčastnilo družstvo dívek kategorie U12 BC Benešov finálového turnaje v minibasketbalu o mistra České republiky, který se v letošním roce konal v Klatovech. Los našemu družstvu přisoudil do skupiny A velice těžké soupeře :  Hradecké Lvice – loňské mistryně, Žabiny Brno a domácí Klatovy. Bohužel jsme žádný z těchto týmů nedokázali přehrát.

Výsledky v základní skupině :
Sokol H.Králové – BC Benešov    76 : 19
BC Benešov – BK Žabiny Brno    27 : 60
BC Benešov – BK Klatovy           27 : 54 

            V dalších zápasech o umístění narazila naše děvčata nejprve na tým Basket Ostrava, aby pak v závěrečném duelu nastoupila proti hráčkám z Vysočiny – Sojky Pelhřimov.

BC Benešov – Basket Ostrava     46 : 55
BC Benešov – Sojky Pelhřimov   59 : 47

Jen dostat se na tento turnaj bylo pro nás velikým úspěchem. Je jasné, že výběrovým týmům z velkých měst se můžeme jen těžko rovnat, už vzhledem k tomu, že jsme široko – daleko jediný basketbalový klub a tak nemůžeme doplňovat hráčky z blízkého okolí. Tak jak se tomu děje v Praze, Brně nebo v Hradci Králové. I přesto, že se našim hráčkám podařilo vyhrát jen jediné utkání, tak srovnání s českou špičkou bylo pro nás všechny velikým přínosem a motivací do následující sezóny.
V dovednostních soutěžích nás zastupovala Marika Rýdlová s Natálií Machačovou. Natka se svým smíšeným týmem tuto soutěž vyhrála a kromě diplomu dostala i věcné dárky. Stejně tak jako nejprospěšnější hráčka našeho týmu, kterou byla vyhlášena Kateřina Zatloukalová.

Basket Club Benešov reprezentovaly tyto hráčky :

Nikola Purová, Marika Rýdlová, Barbora Langerová, Anna Papírníková, Jasmin Jiráková, Veronika Brabcová, Barbora Zvolská, Klára Seidlová, Viktorie Hejrová, Valerie Hocková, Kateřina Zatloukalová, Petra Žákovcová, Natálie Machačová, Barbora Jiroušková a Anna Pánková.