sobota 4. února 2017

ZHODNOCENÍ MINIBASKETBALOVÉHO TURNAJE BENEŠOVSKÝCH ZÁKLADNÍCH ŠKOL

Ve středu dne 1.února 2017 se v basketbalové hale už pošesté sešla družstva žáků a žákyň 1.stupně benešovských základní škol, aby porovnala vzájemné dovednosti v minibasketbalu. Po rozlosování, upřesnění volnějších pravidel a slavnostním zahájení ředitelkou ZŠ Dukelská pí.Procházkovou a viceprezidentem BC Benešov p. Zahradníčkem se na palubovce rozpoutali lité boje o každý koš. Postupně se tak v průběhu dopoledne vystřídala na hřišti družstva chlapců a dívek ze všech tří základních škol. Výsledky jednotlivých duelů můžete vidět v přiložených tabulkách.
Z celkového vítězství se radovala družstva chlapců ZŠ Dukelská a tým dívek ze ZŠ Jiráskova. Všechna družstva obdržela při závěrečné vyhlášení výsledků z rukou pí.Procházkové a p.Zahradníčka kromě pohárů a diplomů i pár sladkostí. Členové vítězných týmů byli navíc dekorováni zlatými medailemi. V hodnocení jednotlivců byli vyhlášeni a odměněni nejprospěšnější hráči a hráčky jednotlivých družstev. Diplom pro nejlepšího střelce si odnesl David Rýdl (14b) ze ZŠ Dukelská a Klára Seidlová (18b) ze ZŠ Jiráskova. V úplném závěru byli pak vyhlášeni nejprospěšnější hráč/hráčka celého turnaje. Za dívky byla oceněna Valerie Hocková ze ZŠ Karlov a za chlapce David Lupač ze ZŠ Jiráskova. Při odchodu z haly dostal každý účastník, díky partnerovi turnaje benešovské firmě PINKO, ještě sladkou tečku v podobě ovocné zmrzliny.
Turnaj vytvořil výborné podmínky pro seznámení benešovských dětí s tímto nádherným a dynamickým sportem a pomohl tak k jeho značné propagaci. Věříme, že přivede nové zájemce, z řad dětí, do místních tělocvičen.
Závěrem děkujeme ZŠ Dukelská, Basket Clubu Benešov a České basketbalové federaci s jejichž podporou se tyto turnaje mohou konat. Dále pak partnerské firmě PINKO a hlavně basketbalovým dorostenkám, které celý turnaj pomohly organizačně zajistit.

Foto: http://haluz23.rajce.idnes.cz/turnaj_mini1.2.2017
















VÍTĚZNÁ DRUŽSTVA